SJEMENKE KONOPLJE

NEOLJUŠTENE (CJELOVITE) SJEMENKE KONOPLJE

Neoljuštene (cjelovite) sjemenke industrijske konoplje sadrže veliku količinu vlakana (30g/100/g). Sjemenke konoplje su jedan od najbogatijih izvora proteina i imaju visoku prehrambenu vrijednost. Sadrže sve bitne aminokiseline, masne kiseline (omega-3 i omega-6) u idealnim omjerima i visoku razinu antioksidansa.

Konopljino sjeme je bogat izvor svih 20 aminokiselina, uključujući 9 esencijalnih koje tijelo ne može samo proizvesti.
Sadrži vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D i E. Esencijalne masne kiseline, osim za optimalan rad srca su isto tako potrebne i za očuvanje mentalnog zdravlja. Sjemenke konoplje pomažu kod pravilnog rada mozga te mogu ublažiti simptome anksioznosti i depresije.

Primjena:
– dodajte jednu čajnu žličicu sjemenki konoplje u smoothie ili frape
– za doručak uz druge žitarice, zobene pahuljice ili jogurt
– možete umiješati u domaće pekarske proizvode kao što su kruh, kolači ili muffini.

Neoljuštene sjemenke također služe i za ishranu ptica i riba.


OLJUŠTENE SJEMENKE KONOPLJE

Sjemenke konoplje su kompletan izvor bjelančevina, sadrže sve aminokiseline, omega-3 i omega-6 masne kiseline u idealnom omjeru 1:3. Prirodna su namirnica bez glutena s blagim okusom oraha. Najučinkovitije su za ispravnu strukturu i prehranu stanica, mišićne mase, poboljšanje imuniteta, probave i smanjuju kolesterol.

Sjemenke konoplje sadrže 34% proteina, 44% masti i 12% ugljikovodika. Sadrže sve aminokiseline, vlakna, omega-3 i omega-6 masne kiseline, važne minerale i vitamine, kao kalcij, željezo, magnezij, fosfor, bakar, kalij, natrij, cink, selen, krom, vitamin E, B, A, K, folnu i pantotensku kiselinu. Sjemenke konoplje sadrže globulin. Globulin je protein s najvećom zastupljenošću u ljudskom tijelu. Osiguravaju mnogo enzimskih reakcija direktno u plazmi, a ponajprije su odgovorni za prirodni imunitet organizma.

Preporučena dnevna doza je 2 čajne žlice (cca 30 g).

Primjena:
– dodajte jednu do dvije čajne žličice sjemenki konoplje u smoothie ili frape
– za doručak uz druge žitarice, zobene pahuljice ili jogurt
– možete umiješati u domaće pekarske proizvode kao što su kruh, kolači ili muffini.

Konopljine sjemenke (oljuštene) 400 g=70,00 kn 

Konopljine sjemenke (neoljuštene) 400 g=30,00 kn